< Terug

De IJsbreker wordt Fort33

DATUM: 07-11-2016

Jongerencentrum De IJsbreker aan de Bavoortseweg is al 23 jaar een bekende naam in Leusden. Eind oktober is de naam De IJsbreker veranderd in Fort33 en is er een nieuwe visie en koers uitgezet. Vanaf heden is het een buurtcentrum voor 'ontmoeten, ontspannen en ontwikkelen' voor jong en oud.

door Hetty Heijne

"Doordat de gemeente Leusden een aantal subsidies voor jongerenwerk en jeugdzorg ergens anders heeft neergelegd, heeft dat voor ons een aantal dingen veranderd en moesten we een andere koers varen", vertelt Alice Thuss van Fort33. "Een nieuwe naam en visie was het resultaat. Ondanks onze naamswijziging zijn wij nog steeds een belangrijke hotspot voor de jeugd en jongeren en de lopende jongerenprojecten blijven behouden. Daarnaast richten wij ons als buurtcentrum buiten jongeren nu op alle leeftijdsgroepen van jong tot oud".
 

Multifunctionele ruimtes

Het Pand van Fort33 heeft meerdere multifunctionele ruimtes beschikbaar die mogelijkheden bieden voor feestjes, bruiloften of party's. Ook bedrijven, stichtingen andere organisaties die een ruimte zoeken voor bijvoorbeeld een vergadering of cursus kunnen hier terecht. De zalen zijn opgeknapt en strak in de verf gezet. Met de nieuwe kleuren paars, zwart en groen oogt het pand strak en fris en met de banner in de nieuwe huisstijl op het pand is Fort33 duidelijk herkenbaar.

"We merken nu al dat het balletje begint te rollen voor aanvragen van de beschikbare ruimtes en we zijn blij dat we onze zalen zo goed in de markt mogen zetten", vervolgt Thuss. "Daarnaast is en blijft het poppodium een belangrijk onderdeel van Fort33. Hier kan bijvoorbeeld aanstormend talent terecht. De mogelijkheden voor het poppodium willen in de toekomst nog verder gaan uitbreiden".

Onbekend voor Leusdenaren is dat Fort33 veel de handen ineen slaat met andere organisaties om meer kunnen betekenen voor Leusden en omgeving. Zij werken onder andere samen met SNO (Sportieve Naschoolse Opvang), met Abrona De Klepper (voor mensen met een verstandelijke beperking), ATC-Match (begeleidt jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt) en de jeugdreclassering. Daarnaast willen zij meer gaan richten op de doelgroep kwetsbare jongeren.

Tevens maakt Fort33 deel uit van De Cultuurkoepel. Hierbij zijn aangesloten de Bibliotheek Leusden, Theater de Tuin en het Kunstgebouw. De cultuurkoepel staat voor verdieping en verbreding van cultuur in Leusden in en om Leusden. Fort33 wilkortom een verbindende schakel in Leusden zijn. Niet alleen als jongerencentrum maar als buurtcentrum voor de gehele gemeente voor jong en oud.De IJsbreker wordt Fort33

< Terug