< Terug

Wethouder brengt bezoek aan Sociaal Kernteam

DATUM: 09-01-2015

Wethouder Marga de Goeij bracht vrijdagochtend een bezoek aan het Sociaal Kernteam.  

In Naaldwijk is per 5 januari jl. de locatie Woerdblokeiland in gebruik genomen door het Sociaal Kernteam. Marga heette het team officieel welkom in het nieuwe pand.

Het Sociaal Kernteam is in de plaats gekomen van het CJG en is er voor zowel jeugdhulp als voor hulp en ondersteuning aan volwassenen. Vanuit het Sociaal Kernteam wordt de zorg en ondersteuning geregisseerd en waar nodig direct uitgevoerd.

Daarbij opereert het Sociaal Kernteam volgens het principe 1 gezin/huishouden, 1 plan, 1 regisseur. Het Sociaal Kernteam Westland is verdeeld over drie werkgebieden, te weten Naaldwijk, Wateringen en ’s-Gravenzande. Voor het werkgebied Naaldwijk is op het Woerdblokeiland in Naaldwijk een nieuwe locatie ingericht.

Op deze locatie is het consultatiebureau gehuisvest en kunnen afspraken met medewerkers van het sociaal kernteam plaatsvinden voor zover deze niet bij de betrokkene thuis, op school of op een andere locatie nabij de burger kunnen plaatsvinden.Indien u een vraag heeft voor het Sociaal Kernteam, dan kunt u contact opnemen met het KCC van gemeente Westland op telefoonnummer 14 0174.
 

Meer over het Sociaal Kernteam

Het sociaal kernteam is er voor zowel jeugdhulp als voor hulp en ondersteuning aan volwassenen. Vanuit het sociaal kernteam wordt informatie verstrekt en zorg en ondersteuning geregisseerd en waar nodig direct uitgevoerd. Daarbij werkt het sociaal kernteam volgens het principe één gezin/huishouden, één plan, één regisseur. Voor u betekent dat dus één aanspreekpunt. U belt het KlantContactCentrum van de gemeente op 140174 om toegang te krijgen tot het sociaal kernteam.
 

CJG

Heeft u vragen over opvoeding of wilt u informatie over uw opgroeiende kind(eren) zoals u dat voorheen gewend was via het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) te krijgen? Neem dan contact op met de gemeente, telefoon 140174. Zij kunnen u in contact brengen met het sociaal kernteam.
 

Zorgregisseur

Als er meer hulp nodig is zoals zware zorg, of als er meerdere problemen tegelijkertijd zijn, dan komt de zorgregisseur van het sociaal kernteam in beeld. Samen met u wordt een plan gemaakt waarin een mix van hulp en ondersteuning wordt bepaald. Dat kan hulp zijn uit de naaste omgeving, eventueel begeleiding naar een vereniging of vrijwilligerswerk, maar ook hulp van de zorgregisseur zelf of specialistische hulp van professionals. Zij werken nauw samen met jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, huisartsen en andere specialistische aanbieders van (jeugd)zorg. Er zijn drie sociaal kernteams die zich inzetten voor het hele Westland en werken vanuit:
 

  • Naaldwijk, locatie Woerdblok (ook voor de kernen Naaldwijk, Honselersdijk en Maasdijk)
  • Wateringen, locatie De Vang (ook voor de kernen Poeldijk, Kwintsheul De Lier)
  • ’s-Gravenzande, locatie Van der Horstweg (ook voor de kernen Monster, Ter Heijde, Heenweg)


De zorgregisseurs kunnen op locatie of thuis afspreken. De zorgregisseurs kijken met een brede blik welk maatwerk nodig is. Door beter samen te werken en af te stemmen kan zorg beter en goedkoper.Wethouder brengt bezoek aan Sociaal Kernteam

< Terug